lauantai 11. elokuuta 2012

Hieman taukoa...

...ja hieman ruokaa :)

Ajattelin nyt ainakin yrittää tsempata, ettei aina söis kuin eläin. Nälkähän se on kokoajan - tai ei niinkään nälkä, vaan kauhea himo syödä kaikkea, minkä vaan näkee ;) Niin tuttu juttu, aina.

No, ruokaahan tämä kirjoitus nyt käsittelee ;)

Käytiin lapsen ja veljen kanssa Tallinnassa. Siellä on tosi hyvä ravintola, African kitchen! En ole ihan varma, jos aiemmin siitä jo kirjoitin, vaan eipä väliä :) Käytiin siellä tälläkin reissulla ja jopa nirso veli söi siellä (ruokaa tosin oli liian vähän ;D).

Afrikan kitchen sisältä, vähän kyllä toi mun salama pilaa tunnelman, oikeasti siellä on hämärää :) 

Tänään sitten kotona ajattelin keksiä jotain syötävää tattarijauhoista, kun sitä näytti kaapissa olevan ja päivämäärät piakkoin paukkuu. Blinejä on tehny, mutta ajattelin, että kai sitä nyt muutakin saa tehtyä moisista jauhoista? Etsiminen olikin aikamoinen... Löysin lopulta ohjeen intialaiseen perunaleipään. Aikamoinen oli, suosittelen!

Löysin myös samalla reissulla pari suomenkielistä blogia, joissa kerrotaan brasilialaisista ruuista. Kiva homma, luulen, että lapseni -papujen suurin ystävä!- tulee ilahtumaan niistä kokkailuista... ;) Verenperintöä, luulen, sekin :)

Siinäpä leipäsiä, tosi kivan makusia! Kannattaa vaan varoa, ettei perunajauhoa mene liikaa pohjaan kauliessa... Sen maku ei ollut kovinkaan hehkeä..

Intialainen perunaleipä
Maukas ja nopeatekoinen leipä (nopeatekoisesta olen hieman eri mieltä... kun tunti meni levätessä... :))

3 isoa perunaa
1 dl perunoiden keitinlientä
2 1/2-3 dl tattarijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl öljyä

Keitä kuoritut perunat kypsäksi vedessä. Kaada vesi pois, ota talteen noin 1 dl keitinvettä. Survo perunat ja lisää keitinvesi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon tattarijauhot, perunajauhot, öljy ja suola. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin ajan. Kauli takinasta perunajauhotetulla pöydällä ohuita leipiä, läpimitaltaan noin 10 - 15 cm. Paista leivät öljytyllä pannulla molemmilta puolin noin 2 minuuttia, kunnes alkavat kupruilla ja saavat väriä. Parhaimmillaan kuumana.
Vihje: Sekoita leipätaikinan joukkoon tillisilppua tai ruohosipulisilppua.

*~~~~~~~*~~~~~~~~*~~~~~~~~*~~~~~~~~*~~~~~~~~*~~~~~~~~*


Käytiin tänään myös keräämässä mustikoita. Kauaakaan ei tarvinnut olla ja aika isojakin mustikoita löytyi. Liittyneekö siihen, että kerättiin polun vierestä, jonne varmasti kaikki kulmakunnan koirat on pissanneet... ;) No, ehkä se pakkasessa... :D Löytyi myös vadelmapuska, josta otettiin tietenkin myös marjat. Mieseläjä ne keitteli ja tuli aika oivallinen mehu :) 




Ruotsin tuliaisesta oli hyvä maistella juuri keitettyä mehua... :) 


Ensi viikolla sitten pitäisi alkaa tapahtumaan: mieseläjän kesäloma on alkanut ja ensi maanantaina pitäisi sitten viimein salaojituksen lähteä käyntiin. Perjantaina meille tuli talotikkaatkin, wohoo! Ei paha, niidenhän piti olla seinässä "vasta" ennen juhannusta ;) Mikäpä kiire se valmiissa maailmassa olisi. Nyt pitäisi sitten saada vielä nuohooja tai joku vastaava katsomaan piippu, että saadaanko laittaa takkaa taloon. Se olis aika kiva lisä... :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti